Inkl. moms 0

Lodge Dubbel Gjutjärnsgryta 5,7 liter

2 099 kr

Lodge Dubbel Gjutjärnsgryta 5,7 liter

En dubbel gjutjärnsgryta och stekpanna - varje kocks absoluta dröm.

Denna rejäla gjutjärnsgryta och stekpanna är det perfekta valet för dig som vill ha så bra produkter som möjligt, på en så liten plats som möjligt. Gjutjärnsgrytans lock kan, förutom att var ett fantastiskt bra lock, konverteras till att bli en praktisk stekpanna. Detta ger dig möjligheten att förbereda ett långkok utan att behöva använda flera grytor eller stekpannor. När du stekt färdigt i stekpannan häller du bara ned de stekta ingredienserna i grytan och använder stekpannan som lock - smartare kan det inte bli.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, öppen eld och ugn.

Formen levereras instekt och färdig för dig att använda.

Material: Gjutjärn

Volym Gryta: 5,7 liter

Dimensioner: 30.5 × 30.5 × 16.8 cm

Skötselråd

- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!

När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan).

Hur steker man in en produkt?

- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.

- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.

- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 

- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.