Inkl. moms 0

Vildhällen Royal Steel

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

100 % svensktillverkade stålprodukter för generationer 


Vildhällen XXL

3 200 SEK

Vildhällen XXL är ingen leksak! 43 x 55 cm och 15,5 kg norrländskt kolstål. Störst, bäst och vackrast. Med helsvetsade hörn och vår unika 1 cm höga kant i framkant av hällen håller sig fett/vätska garanterat kvar på hällen, samtidigt som det är enkelt att komma åt maten du tillagar. Detta skiljer Vildhällen från andra liknande produkter på marknaden. Du vet att du vill ha den.

Vildhällen XXL är en stekhäll på 43 x 55 cm producerad i massivt kolstål. Produkten genomgår en avancerad ytbehandlingsprocess som ger stålet marknadsledande värmeledningsförmåga, en unik yta och en oslagbar finnish. Handtagen på Vildhällen XXL är väl tilltagna och anpassade så att hällen kan flyttas under användning med grythandskar på händerna. (Tänk på att den väger 15,5 kg utan mat. Du kan behöva hjälp att flytta den.)

Vildhällen XL

2 400 SEK

Vildhällen XL är storebror till vår populära produkt Vildhällen, den är framtagen för att passa i en klassisk 57 cm klotgrill. Storleken på 38 x 38 cm gör att den passar perfekt när du vill laga mat till hela familjen, eller bjuda dina vänner på en måltid de sent ska glömma. Vildhällen XL är en stor stekhäll som kan användas till mycket. Den är som en schweizisk armékniv av 10 kilo massivt svenskt kolstål. Med helsvetsade hörn och vår unika 1 cm höga kant i framkant av hällen håller sig fett/vätska garanterat kvar på hällen, samtidigt som det är enkelt att komma åt maten du tillagar. Detta skiljer Vildhällen från andra liknande produkter på marknaden. På spisen blir den ett stort stekbord till "burgarkalaset". I ugnen blir den ett suveränt bakstål till pizza, bröd och tunnbröd. Och på grillen, där blir det inget annat än succé.

Vildhällen XL är en stekhäll på 38 x 38 cm producerad i massivt kolstål. Produkten genomgår en avancerad ytbehandlingsprocess som ger stålet marknadsledande värmeledningsförmåga, en unik yta och en oslagbar finnish. Handtagen på Vildhällen XL är väl tilltagna och anpassade så att hällen kan flyttas under användning med grythandskar på händerna. Hällen fungerar lika bra utomhus på grillen, över öppen eld, som på spisen eller i ugnen.

Vildhällen

1 900 SEK

Vildhällen är vår unika stekhäll som ersätter stekpannan fast kan så oerhört mycket mer! Använd den som stekbord direkt på din induktionshäll eller gasspis, baka helt fantastiska pizzor, bröd eller tunnbröd i ugnen, stek kött, hamburgare eller grönsaker på grillen, eller varför inte ta med den ut i naturen och laga fantastisk mat direkt över öppen eld. Med helsvetsade hörn och vår unika 1 cm höga kant i framkant av hällen håller sig fett/vätska garanterat kvar på hällen, samtidigt som det är enkelt att komma åt maten du tillagar. Detta skiljer Vildhällen från andra liknande produkter på marknaden. Vid beställning ingår en praktisk förvaringspåse i jute. OBS. Vildhällen är handgjord och produceras efter beställning, produktionstiden är i nuläget ca 7-10 arbetsdagar.

Vildhällen är vår unika stekhäll på 30*30 cm. Den ersätter stekpannan, men den kan så mycket mer. Den är helt enkelt en schweizisk armékniv bestående av 6 kilo massivt svenskt kolstål, för den matlagningsglade. Produkten genomgår en avancerad ytbehandlingsprocess som ger stålet marknadsledande värmeledningsförmåga, en unik yta och en oslagbar finnish.

Kolstål

Detta material är vad vi använder vi till produkterna Vildhällen, Vildhällen XL, Vildhällen XXL och Borga.
Kolstål är en metallegering som bildas genom att kombinera järn och kol, och för att det ska klassas som kolstål krävs det att det innehåller en viss nivå av kol.
Produkter i kolstål har varit kockarnas favoriter i många år, och är din nya bästa vän i köket. De har en fantastisk värmeledningsförmåga, fördelar värmen jämt, har en oerhört lång levnadstid och får efter "inbränning" en naturlig non-stickbeläggning.

Våra produkter av kolstål genomgår en avancerad  ytbehandlingsprocess som ger stålet marknadsledande värmeledningsförmåga, en unik yta och en oslagbar finnish.
 
Om man jämfört produkter av kolstål med gjutjärnsprodukter, är kolstål lättare och reagerar snabbare på temperaturskillnader. Det ger också väldigt tåliga, värmehållande och värmeabsorberande produkter.
Om du sköter om din kolstålsprodukt väl kommer den att gå från generation till generation. Den dagen den sedan ska kasseras så kan materialet återanvändas, vilket gör den miljövänlig.

Produkter tillverkade i kolstål är inte rostfria och bör därför förvaras varmt och torrt. De har inte heller någon non-stickbeläggning i plast från fabrik.
Med inbränning av matolja skapar du istället denna yta hemma helt naturligt, en yta som bara blir bättre och bättre ju mer du använder produkten.