Inkl. moms 0

Lodge Stekpanna Gjutjärn 26 cm med "Buffalo Nickel" Motiv

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Lodge Stekpanna Gjutjärn 26 cm med "Buffalo Nickel" Motiv

En slitstark stekpanna i gjutjärn från Lodge Cast Iron.

Stekpannan har hyllats som ett "essential kitchen tool" (ett nödvändigt köksredskap) av den kända tv-kocken Martha Stewart 2008, och har därefter underlättat oändligt många matlagningar världen över. Stekpannans vida diameter gör att den passar lika bra för stekningen på spisen som till att grädda en paj i ugnen.

På undersidan av stekpannan är ett snyggt motiv av det eftertraktade amerikanska myntet "Buffalo Nickel" som producerades mellan 1913 till 1938.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill.

Pannan levereras instekt och färdig att användas.

Material: Gjutjärn

Diameter: 26 cm.

Höjd: 5 cm.

Skötselråd

- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!

När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan).
Hur steker man in en produkt?

- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.

- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja (Eller din favoritolja) och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.

- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 

- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.