Inkl. moms 0

Lodge Cast Iron Dutch Oven 4.7 liter

1 499 kr

Lodge Pro Logic Gjutjärnsgryta 4,73 liter

En rejäl gjutjärnsgryta med lock från Lodge Cast Iron.

Denna gjutjärnsgryta är en favorit bland kockar i alla åldrar. Det högkvalitativa gjutjärnet sprider värmen utmed hela grytan, så tillagningen alltid blir så jämn som möjligt, och bevarar tillsammans med det medföljande locket värmen under en lång tid. Lockets smarta design låter även matens kondens rinna ner tillbaka i grytan, så alla smaker och aromer bevaras.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, öppen eld och ugn.

Formen levereras instekt och färdig för dig att använda.

Material: Gjutjärn.

Volym: 4,73 liter liter.

Dimensioner: 27.9 × 27.7 × 13.7 cm

Skötselråd

- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!

När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan).

Hur steker man in en produkt?

- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.

- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.

- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 

- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.