Inkl. moms 0

Lodge Oval Serveringsskål Gjutjärn 0,47 liter

699 kr

Lodge Oval Serveringsskål Gjutjärn 0,47 liter

Ett snyggt ugnssäkert serveringsfat i gjutjärn från Lodge Cast Iron.

Denna snygga serveringsskål är perfekt vare sig det handlar om helgens fest eller vardagsmiddagen. Servera allt från personliga potatisgratänger för varje gäst till smarriga dipsåser till snacksen. Skålen håller temperaturer otroligt bra, så du kan servera både kalla och varma rätter direkt till bordet.

Skålen ingår i Lodge's värmebehandlingsserie där varje produkt har, som namnet antyder, värmebehandlats för att på så vis undvika rost.

Skålen levereras instekt och färdig att användas.

Volym: 0,47 liter.

Material: Gjutjärn.

Dimensioner: 24.3 × 13.6 × 5.5 cm

Skötselråd

- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!

När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan).

Hur steker man in en produkt?

- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.

- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja (Eller din favoritolja) och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.

- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 

- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.