Inkl. moms 0

Entrecôte

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Kött finns endast att köpa i vår butik i älvsjö. För intresse och status maila eller ring oss på [email protected] eller 070-2422588. Vi får köttleveranser 1-2 ggr i veckan.


Entrecôte från Novillo Real.

Magiskt bra entrecôte som med sin kvalitet bör kosta betydligt mycket mer. 

Novillo Real, ”den kungliga stuten”, är namnet på Globe Selects förstklassiga nötkött från Uruguay. Anledningen till att valet föll på Uruguay är primärt landets naturliga status som köttproducent och dess förmåga att frambringa ett mycket smakrikt kött uppvuxet på den bördiga pampasslätten som naturlig betesmark. I jakten på det perfekta nötköttet har vi sedan gått ett steg längre när vi satt upp kriterierna för Novillo Real.

GRAIN FED MINIMUM 120 DAGAR Vad betyder egentligen ”Grain fed”? Jo, att djuren, som företrädesvis under större delen av sin livstid äter gräs på öppna betesmarker, även i vissa skeden får en mer energirik kost bestående av naturliga sädesslag vilket gör att de får upp en högre slaktvikt och en bättre fettansättning samt ett större inslag av intramuskulärt fett. Denna process gör köttet fantastiskt mört samt ger en godare smak. Vidare för att få kallas Grain-fed krävs minimum en utfodring på 100 dagar men för att få ett så mört och smakrikt kött som möjligt samt en bättre marmorering är Grain-fed perioden i Novillo Reals fall alltid 120-180 dagar

BRC-CERTIFIERING British Retail Consortium har tagit fram denna standard som idag erkänns som en av de världsledande vad gäller livsmedelssäkerhet och livsmedelscertifiering. Köttet från Novillo Real, som produceras hos företaget Tacuarembo, åtnjuter den högsta standarden, ”Grade A”, i denna certifiering.