Inkl. moms 0

MARFUGA "NOVELLO" Olivolja

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

MARFUGA® "NOVELLO" 0,5l

extra jungfruolivolja är årets första olja. Det erhålls från handplockade oliver i förväg för rätt mognadsgrad och tappas noggrant ofiltrerat och håller alla andra kemiska och organoleptiska egenskaper oförändrade. Oljan kännetecknas av en intensiv grön färg med örtartade aromer av stor friskhet, inslag av kronärtskock framträder på smaken med lätt och balanserad bitterhet och kryddighet. Buteljerat i genomskinliga flaskor, som används specifikt för denna produktion, gör att du bättre kan uppskatta den förtrollande intensiva gröna färgen som utmärker den. Produktionen av "NOVELLO" MARFUGA-olja är begränsad till perioden från mitten av oktober till mitten av november och finns i auktoriserade butiker fram till årets första månader. (Den lilla sedimenteringen som bildas längst ner på flaskan är synonym med produktens äkthet)

Denna batch på olivolja tog slut innan den han släppas på marknaden men vi fick tag på ett tiotal flaskor. Vinsterna i år för denna olivolja är hyllmeter. Ett måste för matälskare.


GASTRONOMISKA TIPS:

Med sin förtrollande djupgröna färg rekommenderas det strängt rå på den klassiska umbriska bruschetta och panzanelle. Perfekt matchning för baljväxter och grönsakssoppor, utmärkt på rött kött.

Enkla rätter som vitt ris och pasta och parmesanflingor förbättrar dess intensiva färskhet.